Szakosztályunk

BÁTONYTERENYE VÁROS SPORTEGYESÜLETE

Az egyesületünk 2005-ben alakult sportot szerető, a szabadidőt tartalmasan eltölteni kívánó baráti társaságból. Három szakosztállyal indultunk úszó, futó, és kerékpár, később kibővültünk cselgáncs, kosárlabda, és egy kutyakiképző szakosztállyal.

A kerékpár szakosztálynak hetven tagja van, minden korosztály képviseli magát négy éves kortól hatvan évesig. A programokat úgy állítjuk össze, hogy életkortól, edzettségtől függetlenül mindenki részt tudjon rajta venni.

Minden hónap első szombatján családi túrát szervezünk rövidebb, könnyebb útvonallal. A hónap második szombatján komolyabb, felkészültséget igénylő túra útvonalat választunk haladók számára. Néhány országos szintű versenyzőnk is van, de mivel mi inkább a családi tömegsport jellegű megmozdulásokat helyezzük előtérbe, ezért ők párhuzamosan egy másik egyesületnek is tagjai, ahol számukra a versenysporthoz szükséges feltételek adottabbak. A szakosztályi életben a maratonokon való részvétel, és az évi három bográcsozással, nyársalással összekötött nagyobb megmozdulás kiemelt fontosságú. A szakosztályba jelentkezni lehet a kerékpárszaküzletben.